1. skridt til et sundere liv.

Skrevet af Lotte Voigt Arnsted
07-04-2014
 
Det er der jo ikke noget nyt i det... "du er hvad du spiser" men det handler ikke om kilo eller image, men den dybere velvære og healing du kan opnå ved at spise i overensstemmelse med den krop du har.

Vi bliver i øjeblikket beriget med en masse dejlige forskningsresultater der understøtter min påstand - at du ved at spise på en bestemt måde - kan slippe for livets store fysiske udfordringer og ikke bare helbrede dig selv ved at spise "rigtigt", men også gå alderdommen i møde på en stærk og viril måde.

Udover de skavanker vi godtager som aldersbetingede, så er det også vores hormonelle og det mentale tilstand der kan forringe vores livskvalitet og ydeevne både på vores arbejde og privat. Der er nemlig ikke bare fysiske fordele ved at være bevidst omkring hvad vi spiser og drikker men også store fordele for din hormonbalance og dit mentale overskud.

Det kan være ret svært bare lige at lave livstilsændring på egen hånd, især hvis du synes der er meget at ændre.
 
Måske har du konstant dårlig samvittighed, og ved hvad det er du skal ændre, bare ikke hvor du skal starte og slutte. Det er de små justeringer i det daglige og den oplevelse af at kunne mærke, hvad det er der dræner din krop for energi og hvad der tilføre den energi, der er den største motivator. En meget vigtig faktor er at være nænsom, det er nemlig en kærlig tilgang til at tage hånd om dig på og ikke så lidt væsentlig.
 
Jeg vil foreslå at du tilføjer nogle få, gode og rigtig gavnlige vaner der hverken kræver tid, store køkkenmaskiner eller dyre superfoods. Start med det du drikker.

De gode drikkevaner:

Drop morgenkaffen og start dagen med vamt vand med enten citron (min. saften af 1/2 citron) eller æbleeddike (2 spsk), honning efter smag og cayennepeber efter smag, start med et lille bitte drys så du vænner dig til det stærke, prøv dig frem det skal smage godt :)

Drik altid renset vand (du kan få en kande i helsekosten ca. kr. 300,- og tag en flaske vand med dig på farten af det rensede vand.

Grøn the - drik det morgen middag og aften, se om du kan erstatte det helt med kaffe i det daglige.

Drik øko æblecider eddike (kr. 38,- i supermarkedet) i vand, 1. sjat til 1. glas vand optimalt 15 min. inden du skal spise. Det stabilisere dit blodsukker fordi det gør kulhydraterne længere. Er du typen der overspiser så er æbleeddike også kendt for at tage den lille sult, så du kan med fordel drikke denne blanding. En anden nævneværdig fordel er at når du spiser eller drikker sure ting så tager det sukkertrangen både fordi dit blodsukker bliver mere stabilt og fordi dine smagsløg med tid vil finde det søde ganske grotesk. Og sidst men ikke mindst hjælper æbleeddike din tarmflora og gør din krop mere basisk. Pas dog på tænderne - børst ikke tænder lige før eller efter men skyld munden med vand en gang i mellem.

Drik ikke for kolde ting da det går rigtig dårligt med dine indre organer. Forstå at dine organers velvære hænger uløseligt sammen med - din krops evne til at omsætte og overkomme det du spiser og drikker - OG din mentale tilstand.
 
Cheers :)

Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

 
Lotte Voigt Arnsted