Tilbage
Chia Crackers
Chia Crackers

Chia Crackers

Tilberedningstid : 15 Minutter
1 stor bageplade
Chia har den perfekte sammensætning af omega 3 og 9 derfor er det godt at få ind i kosten. Samtidig får du her brugt den pulp der er tilbage hvis du juicer grønsager, så gem altid pulpen og brug den enten i brød, i disse crackers i supper eller i raw bøffer (se også opskrift på Raw Burger for inspiration). Pulpen er det der er tilbage når væsken fra grøntsagerne er slynget.

Ingredienser

  • 5 dl grøntsagspulp
  • 1 dl chia mel
  • 2-3 spsk tamari
  • 2 spsk koriander
  • Sort peber
  • 1 dl vand
  • 1 dl chia frø hele

Instruktioner

  1. Køres det hele i din foodprocessor.
  2. Smøres tyndt ud på paraflex plader og dehydreres i ca. 5 timer hvis du har en dehydrator.
  3. Vend dem ud på risten/pladen når de er midtvejs og samlede/tørrede på overfladen det tager ca. et par timer.
  4. De kan også laves i ovnen ved 60-80 grader på bagepapir, vendes undervejs når de er tørre på oversiden – hold øje, ca. efter en time – vend dem over på et nyt stykke bagepapir og bag til de er helt tørre og sammenhængende ca. ½ time.
  5. Skær dem i passende cracker størrelser og opbevar dem i en lufttæt beholder. Hvis du har lavet dem i dehydrator kan de holde sig i 4 dage - du kan også fryse dem ned og blot dehydrere dem i kortere tid indtil de er sprøde når du skal bruge dem.
Lotte Voigt Arnsted