Tilbage
Raw Vegan Burger

Raw Vegan Burger

Tilberedningstid : 45 Minutter
12 burgere
Raw burger er overraskende lækkert, selv for dem der slet ikke kan sætte sig ind i konceptet. Med raw mayo lavet på cashewnødder og superfood raw ketchup og en god Dijon sennep smager burgeren velkendt, er fyldt med protein og gør bliver mætte. Selv min hund elsker denne burger. Burgerne kan også laves i ovnen ved max 80 grader hvis du ikke har en dehydrator, og vend dem undervejs så de tørrer jævnt.

Ingredienser

  • 2½ dl valnødder, sat I blød natten over, hvis du glemmer det så fortvivl ej, det bliver blot bedst og nemmere hvis de er bløde 
  • 5 dl solsikkefrø sat I blød I min. 2 timer
  • 4 store gulerødder
  • 2 små rødbeder
  • 5 dl grønkål eller spinat
  • 3 stilke blad selleri
  • 2 tsk. himalaya salt
  • 1 tsk. revet hvidløg
  • 1/2 rødløg
  • Æble
  • Salat
  • Topping:
  • Tomat skiver i skiver
  • Syltede agurker i skiver
  • Spæde spinat
  • Spirer
  • Avokado skiver
  • Hjemmelavet ketchup (se opskrift)
  • Raw mayo (se opskrift)
  • Dijon sennep fra glas

Instruktioner

  1. Sæt alle nødder/frø I blød. Rens alle grøntsager skær dem i mindre stykker og kom dem I en food processor. Kør sammen med salt indtil de er en sammenhængende masse og kom det så over i en skål.
  2. Kom valnødder i food processeren og kør indtil det bliver en dej konsistens – kom det i skålen med grøntsagsdejen og kør så solsikkefrøene i foodprocesseren. Bland det hele sammen i skålen med hænderne indtil det er en jævn masse.
  3. Form dejen til burgere og placer dem i dehydratoren og tør I 5-6 timer.
  4. Byg burgeren på en bund af sprød salat. Læg burgeren, mayo, tomat skiver, Dijon sennep, syltede agurker, spæde spinatblade, raw ketchup og slut af med en skive æble til at agere overbolle. Dryp evt. med en god olivenolie.
Lotte Voigt Arnsted